Πήρε χρόνο να κατανοήσω την διαφορά ανάμεσα στον μάγειρα, αρχιμάγειρα ή σεφ.
Πήρε χρόνο να ξεχωρίσω τον αυθεντικό σεφ ανάμεσα σε πολλούς μαγείρους.
Σήμερα σεφ δεν γίνεται αυτός που φορά το πιο ψηλό σκούφο (tonque). Ούτε αυτός που έχει πολλά τατουάζ. Ούτε αυτός που φορά κατάλευκο σταυρωτό χιτώνα με χρωματιστά κουμπιά (πιπίλες).
Αυτά είναι εύκολα και τα μπορούν όλοι ή σχεδόν όλοι..... Αυτοί λοιπόν είναι οι μάγειρες που κοιμούνται με το πλευρό ότι είναι σεφ ή αρχιμάγειρες και ξυπνάν λαντζιέρηδες ή όξω από την κουζίνα.
Τον αυθεντικό σεφ δεν θα τον δεις σαν ένα άτομο αλλά σαν μια ομάδα, την ομάδα του (Bringante).
Θα τον βρεις μέσα στην κουζίνα, την κουζίνα του.
Είναι αυτός που ως ένας μαέστρος, ο σεφ, ενορχηστρώνει για να είναι το τέλος μιας κουραστικής μέρας τέλειο για όλους.Με τους πελάτες να νοιώθουν ευχαριστημένοι και το προσωπικό να παίρνει δύναμη
δίνοντας πάντα τον καλύτερό τους εαυτό
Δεν έχει χρόνο να κοιτάει πιο νέο σχέδιο tatoo του ταιριάζει. Τρέχει να συντάξει το μενού, να δώσει κατευθύνσεις στην μπιγκάντα του, να επιλέγει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει στα εδέσματα του, να δοκιμάσει τις γεύσεις των πιάτων, να κοστολογεί, να επικοινωνεί, να ενημερώνεται διαρκώς και άλλα πολλά
Είναι μακρύς ο δρόμος να γίνεις αρχιμάγειρας, είναι βαρύ το φορτίο να λέγεσαι chef
Κοίτα πρώτα να βλέπεις, να ακούς και να σωπαίνεις για να ρουφάς κάθε στιγμή τη μυρωδιά της "γνώσης" μέσα σε μια κουζίνα.
Η κουζίνα σε θέλει να πειθαρχείς, να υπακούς και να μαθαίνεις όλα τα μυστικά που μια κατσαρόλα έχει να σου πει.
Αλλιώς θα σε "κάψει" έως ότου μάθεις καλά την τέχνη που λέγεται γαστρονομική. Είναι μακρύς ο δρόμος να γίνεις αρχιμάγειρας, είναι βαρύ το φορτίο να λέγεσαι chef.
Η Νίτσα
Να περνάς από καλά ακόμα καλύτερα
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου