Ζωμός Λαχανικών

Προετοιμασία (mise en place) για την παρασκευή ζωμού  λαχανικών 

Εργαστήριο μαγειρικής με την κ. Λιτσα

Η μαγείρισσα μας, κυρία Λίτσα μας έδειξε τρόπους για να πλένουμε να κόβουμε και να καθαρίζουμε τα λαχανικά μας για να φτιάχνουμε έναν νόστιμο ζωμό λαχανικών. 


 

Ζωμός Λαχανικών - Bouillon de légumes 

Υλικά
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 πράσο
2-3 κλωνάρια σελερί
1 φύλλο δάφνης
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
2-3 λίτρα νερό

 
Ζωμός Λαχανικών

 
Προετοιμασία ζωμού λαχανικών
 
1ος τρόπος Πλύνετε και κόψτε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια Βάλτε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα Καλύψτε με νερό και λίγο λάδι
Προσθέστε αλατοπίπερο Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 45 λεπτά Αφήστε να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά Σουρώσετε το παρασκεύασμα για να πάρετε τον ζωμό
2ος τρόπος 
Πλύνετε και κόψτε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια
Βάλτε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα
Σωτάρετε σε λίγο λάδι
Προσθέστε το νερό
Προσθέστε αλατοπίπερο Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 45 λεπτά Αφήστε να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά Σουρώσετε το παρασκεύασμα για να πάρετε τον ζωμό

Κάναμε ακριβώς ότι μας είπε η κυρία Λίτσα και φτιάξαμε γευστικότατο ζωμό λαχανικών 

εντελώς υγιεινό χρησιμοποιώντας απλά και προπάντων φρέσκα υλικά
Ως το επόμενη ανάρτησή μας να περνάτε από καλά ακόμα καλύτερα.  

 
να μαγειρεύετε υγιεινα

Να μας θυμάστε...
Νίτσα & Λιτσα

 

Σχόλια