5 μυστικά για να φτιάξετε μια νόστιμη και υγιεινή σούπα

 Χειμώνιασε. Υγρασία μέχρι το κόκκαλο. Όλοι ψάχνουμε μια ζεστή γωνιά να ζεσταθούμε.

Ρωτήσαμε την κυρία Λίτσα και μας απάντησε ποια είναι τα μυστικά για να φτιάξουμε μια νόστιμη και υγιεινή σούπα. Η κυρία Λίτσα μας έδωσε τις συμβουλές της καθώς και  5 μυστικά για να φτιάξετε μια Νόστιμη  και Υγιεινή σούπα.


 

1. Χρήση Κατάλληλου εξοπλισμού

  • Ξύλο κοπής για την προετοιμασία λαχανικών
  • Εργαλεία κοπής και ξεφλουδίσματος 
  • Κατσαρόλα για το σωτάρισμα και το μαγείρεμα
  • Κουτάλια και κουτάλα για το ανάδεμα και το σερβίρισμα
  • Βαθύ πιάτο ή μπωλ για την παρουσίαση
2. Σωστή προετοιμασία υλικών
  • Επιλέγουμε φρέσκα λαχανικά 
  • Πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά μας
  • Τεμαχίζουμε τα λαχανικά σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια ή  κυβάκια
  • Αν στην σούπα μας προσθέσουμε Όσπρια τα μουλιάζουμε σε νερό από την προηγούμενη μέρα

3. Σωστή σειρά κατά το  μαγείρεμα
 
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια πρώτα στο λάδι για λίγα λεπτά για να απελευθερωθούν τα σάκχαρά τους. 
Προσθέτουμε τα λαχανικά όταν το χρώμα τον κρεμμυδιών αρχίζει να γυαλίζει και ανακατεύουμε 
Συμπληρώνουμε ζωμό ή νερό και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν θέλουμε η σούπα μας να αποκτήσει μια κρεμμώδη υφή μπορούμε κατα διαστήματα να ανακατεύουμε ώστε να σπασουν οί ινες τωνλαχανικών.
 
 
 4. Επιμέλεια κατά το πύκνωμα (δέσιμο) της σούπας
  • Για να αποκτήσει η σούπα μας μια λεία και βελούδινη υφή, τότε μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά από μηχανή του πουρέ ή να τα λυώσουμε απευθείας στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ.
  • Μπορούμε να δέσουμε την σούπα μας με κρόκους αυγών ή λίγη κρέμα γάλακτος

5. Κατά το σερβίρισμα

  • Συνοδεύουμε την σούπα μας με κρουτόν, τριμμένο τυρί ή άλλα συνοδευτικά της προτίμησής μας

 

καλή επιτυχία !


Σχόλια